Søk
Close this search box.

Louis Jacoby – på galeien igjen!

Hurra! Nå er han tilbake på Galeiscenen igjen! Tradisjonen tro. I fjor sviktet helsa.

Louis innehar både Prøysenprisen og Herman Wildenveys Poesipris. Skjærgårdspoeten produserer viser på løpende bånd, ingen skrivesperre der i gården. Repertoaret blir så stort etter hvert at det blir vanskelig å velge, sier han. Noen klassikere må med, og samtidig vil jeg få fram de nye. Og enkelte viser kan med fordel trekkes ut av glemmeboka, legger han til. Jeg lover at den nye radiohiten «Litt gammal» blir med, sier han – den nye Glemmevisa blir også med. Louis har en egen underfundig humor – elegant balansert på kanten, og med refleksjoner vi alle kjenner oss så vel igjen i. Så spiller han også for proppfulle hus.

Louis er poeten fra den vestfoldske skjærgården, han har diktet mye om kysten, om unger, om øl og… kjærligheten. Visa «Hverdag» er kåret til en av Norges Nasjonalviser. Han er kåret til Årets Ølhund for sine sprelske ølviser. Sammen med Lars Martin Myhre vant han Reiseradioens sommervisekonkurranse med «En sommer er aldri over». Han har de vakreste av kjærlighetsviser, og med lang livserfaring tar han deg med inn i sin poetiske verden. Mannen har en sjelden humor hvor folk vrir seg i latter – ikke minst av gjenkjennelse. Det hele tar av når han leser fra sine kåserier. Når folk går hem etter en Jacoby-konsert, har de noe å leve på i lang tid.

Kjøp billett.

Del gjerne innlegget:

Facebook

Galeiscenen

Når mennesker med like interesser finner hverandre, enten det er snakk om i jobb, utdanning eller sosiale sammenkomster, kan magiske ting skje. 

#galeiscenen

Følg oss gjerne