Søk
Close this search box.

Historien om Galeiscenen

Når mennesker med like interesser finner hverandre, enten det er snakk om i jobb, utdanning eller sosiale sammenkomster, kan magiske ting skje. Kultur skaper glede, engasjement, – beveger og beriker – og med solide porsjoner av de kulturskapende elementene, fant et knippe venner sammen i 1999. Resultatet ble en prisbelønt forestilling bestående av Erik Byes tekster. Forestillingen «Jeg vet en vind» sommeren 2000 ble starten på det som senere ble foreningen Galeiscenen i Stavern.

Galeiskur 14 inne på Fredriksvern Verft i Stavern har siden starten vært Galeiscenens tilholdssted om sommeren. Skuret ble bygget i 1756, og er trolig en av landets mest unike kulturarenaer. Vår scene befinner seg innendørs i “sjøenden” av skuret, og amfiet rommer 220 stoler. Så nær som alle både sitter, ser og hører godt på våre forestillinger. Mer info om Fredriksvern verft finner du her.

Galeiscenen har produsert en rekke egne forestillinger, med både egne og eksterne bidragsytere, og vi har hatt mange gjestende forestillinger. Vi er særlig stolte av at de fleste av våre gjestende artister og skuespillere umiddelbart uttrykker at de ønsker å komme tilbake til scenen. I tillegg til å underholde i sommersesongen har vi teaterkurs for barn og ungdom i skoleåret, i tillegg til sommerkurs for barn og ungdom.

Galeiscenen

Når mennesker med like interesser finner hverandre, enten det er snakk om i jobb, utdanning eller sosiale sammenkomster, kan magiske ting skje. 

#galeiscenen

Følg oss gjerne