«Fra Jomfruland til Svenner»

Skagerakkærne januar 2015

Kabareten Fra Jomfruland til Svenner er en reise i ord og toner med Skagerakkærnes egne viser, litt i ettertenksomhet, men aller mest i glede, gjennom det fineste av Skagerrakkystens landskap.

Les anmeldelsen i Østlands-Posten.

Publikum skal bli med ut på fiskefeltet utenfor Langesund en vinterdag, oppleve våren på Jomfruland, den ekstatiske høysommerdagen på Stråholmen, en klok katt på Valle, det sårbare økosystemet vi lever i, tidlig høst på Bøvres svaberg, et kjempetre i Brunlanes, tur til Svenner fyr, soloppgangen ved Minnehallen ved Stavern og annet. Sangene er både av de gamle populære som Skagerakkærne har utgitt på sine plater, men også helt nytt stoff.

Skagerakkærne består av Gjermund Walle, Olaf Klunderud og P(er Gunnar Bjørhol)t, fra Bamble og Stavern. I denne kabareten er ensemblet forsterket med perkusjonisten Ole Jørn Johanssen, og multiinstrumentalisten Magne Hvilen.

Spilles på Galeiscenen 13. og 14. juli 2015 kl. 2000

Se forhåndsomtale i Østlands-Posten.

Visegruppen Skagerakkærne

Gruppen ble etablert våren 2004 av tre venner, Gjermund Walle, Olaf Klunderud og P(er Gunnar Bjørhol)t, fra Bamble og Stavern. Skagerakkærnes første offentlige opptreden fant sted i juli 2004, på Poesi og Visefestivalen på Skåtøy. Fra 2006 har gruppen i alt vesentlig arbeidet med eget materiale, både tekstlig og musikalsk. Inspiratorene er mange: Otto Nilsen, Alf Prøysen, Erik Bye, Vidar Sandbeck, Alf Cranner, og det kunne vært nevnt vesentlig flere.

Skagerakkæne er husorkestret til Stavern Vise Versa, den lille byens møteplass for poesi og viseinteresserte. Stavern Vise Versa holder hus i Café Annekset, i den lave røde bygningen mellom Statoil og kirken. Dit kommer folk fra hele den sørlige del av Østlandet.

Telemark og Vestfolds kystlandskap med geologi, flora, fauna, mennesker og kultur er gruppens hovedarena, men man går gjerne utover den rammen. Natur og den menneskelige dimensjon fascinerer.

Gruppen er forsterket ved visse anledninger. I år spilles kabareten Fra Jomfruland til Svenner på Galeiscenen, i det gamle festningsanlegget midt i Stavern, 13 og 14 juli. Da er perkusjonisten Ole Jørn Johanssen, og multiinstrumentalisten Magne Hvilen med på laget. De er begge fra Larvik.

Alle fem synger. Gjermund spiller kontrabass, gitar, mandolin og banjo. Olaf spiller tangentinstrumenter, munnspill og gitar. Pt spiller gitar. Ole Jørn spiller diverse perkusjonsinstrumenter. Magne spiller kontrabass, elbass, gitar, mandolin, dobro, og trekkspill.

CD-en ”Fra Jomfruland til Færder” ble sluppet i november 2008. Video med 2 av visene fra CD-en er å finne på www.tvvestfold.no CD-en ”Fire fyrer fra fjæra” ble sluppet i november 2010. Skagerakkærne har spilt i Østfold, Akershus, Oslo, Buskerud, Vestfold, Jylland, Skjælland og Telemark, er lette å be, og spiller for folk som lytter.

Magne Hvilen 2013
Magne Hvilen
Ole_Jørn_Johansen_2015
Ole Jørn Johansen

 

Del gjerne innlegget:

Facebook

Galeiscenen

Når mennesker med like interesser finner hverandre, enten det er snakk om i jobb, utdanning eller sosiale sammenkomster, kan magiske ting skje. 

#galeiscenen

Følg oss gjerne