Søk
Close this search box.

Enkel, vakker og øm – genuint engasjement

Vi på Galeiscenen er heldige på så mange måter. Gjennom straks 20 driftsår i Galeiskur 14 i vannkanten inne på Fredriksvern verft har vi hatt enormt mange berikende opplevelser, og møtt mange mennesker som brenner for kunsten de presenterer. En slik genuint engasjert kunstner er Stina Stenerud fra Fetsund. Førstkommende lørdag kommer hun for andre gang til oss, og vi gleder oss stort!

Et materiale som ligger Stinas hjerte nær er den enorme arven av kulturskatter etter Monica Zetterlund. Den svenske sangeren og skuespilleren ble verdensberømt gjennom samarbeidet med amerikanske musikere som Thad Jones, Zoot Sims og Bill Evans. «Waltz for Debbie» med Bill Evans trio er regnet som en av jazzhistoriens klassikere. Når Stina og hennes musikere går inn i «MonicaZ vals» med sin hyllest er det nærmest som om vi kjenner nærværet av Zetterlund selv.

Stina Stenerud har en fordel – hennes mange somre i Sverige har gitt henne en svensk vokal som er språklig autentisk og bare helt nydelig å høre på! – Noe annet enn å gjøre sitt ytterste for å presentere Zetterlund på klingende svensk ville ikke gi tekstene den respekten de fortjener, sier Stina.

Det er en veldig engasjert artist vi har på tråden gjennom vår forberedende samtale, og hun snakker varmt om Galeiscenens akustikk og atmosfære. «Det var litt sånn at jeg fikk gåsehud da jeg kom inn der for første gang i fjor», sier hun og legger til at Palle (Wagnberg), som har spilt i alt mulig av konsertlokaler gjennom sine tusenvis av artisttimer, snakket om Galeiscenen som et helt unikt sted å spille.

Stina Stenerud kommer nemlig ikke alene til Stavern. Hun har med seg musikerne Eirik Berg Svela (gitar) og Erik Jøkling (trommer) i tillegg til Paul («Palle») Wagnberg på orgelet Hammond B3. Denne besetningen kler svært godt Stinas sensuelle tilnærming til det å tolke en tekst – liksom Monica Zetterlund selv. Og hun får under hyllesten brukt hele sin vokale bredde, fra det sarte og lavmælte til det kraftfulle og rå. Dette må du unne deg!

Da innspillingen av plata «Enkel, vacker,öm» pågikk i november 2019, var Stina gravid – og sammen med sin Fredrik ventet hun lille Ella. Da de gjestet Stavern i fjor sommer var Ella tre måneder gammel, og er selvsagt med denne gangen også. Hun har satt av tid til være med mamma, selv om det har vært en travel uke med innkjøring i barnehage og farting hit om dit. – Men er man flasket opp med MonicaZ vals, så kommer det som en selvfølge å delta for den nå 15 måneder gamle Ella. 

Del gjerne innlegget:

Facebook

Galeiscenen

Når mennesker med like interesser finner hverandre, enten det er snakk om i jobb, utdanning eller sosiale sammenkomster, kan magiske ting skje. 

#galeiscenen

Følg oss gjerne