Den andre mannen i meg

Den andre mannen i meg er basert på Olav H Hauges dagbøker og er en forestilling med Henrik Mestad og saksofonist Trygve Seim.Den_andre_mannen_i_meg._Trykk_thumb

Henrik Mestad har tatt utfordringen med å formidle de voldsomme kreftene som preget Hauges liv og dikteriske univers. Trygve Seim har komponert musikken i forestillingen og dramaturg er ingen ringere enn danseren Ingrid Lorentzen.

 

Den andre mannen i meg har hatt formidabel suksess på Nationaltheatret i Oslo i høst. Den har spilt for fulle hus, og fulle ekstraforestillinger. NRK har også nylig laget en tv-versjon av forestillingen, samt et hørespill for radio. Aftenpostens anmelder ga hørespillet en sekser på terningen. Omskrevet til hørespill mottok Mestad også strålende kritikker for sin tolkning.

Forestillingen er forøvrig en videreutvikling av suksessen ”Ein tanke slo meg her om dagen” som gikk sin seiersgang på Litteraturhuset vinteren 2009. Der medvirket også Ingrid Lorentzen og Frode Haltli.

“Schizofrene kan ofte sjå naturi onnorleis enn normale. Eg hugsar soleis eg stod i vindauga på Valen sjukehus og såg ut yver sundi og øyane der i Sunnhordland. Dag etter dag, stod på same staden og såg. Eg var i trance. Landet og sjøen var blå og yverjordisk, eit land utanum rom og ti. Elles var det ofte under sjukdomen eg hadde rider då natursynet trollbatt meg heilt, ei slik verd hadde eg aldri set fyrr. Eg gjekk frå vindauge til vindauge og berre såg og såg i dagar og viker og månader.” Fra Olav H. Hauges dagbok

Del gjerne innlegget:

Share on facebook
Facebook

Galeiscenen

Når mennesker med like interesser finner hverandre, enten det er snakk om i jobb, utdanning eller sosiale sammenkomster, kan magiske ting skje. 

#galeiscenen

Følg oss gjerne