Sommer 2015 – et tilbakeblikk

Terning 6Sommersesongen 2015 er over. Vi ser tilbake på en god sommer hos oss, hvor vi har underholdt 2.643 publikummere med våre forestillinger som har hatt en svært stor bredde i både innhold og målgrupper. Vi er glade for å konstatere at våre forestillinger fortsatt holder høy kvalitet, og høster ros i pressen. Vi takker våre samarbeidspartnere både på og bak scenen, og ikke minst dere – vårt publikum!

I samme gate webI samme gate
Sommersesongen startet med vår egen produksjon «I samme gate» med Galeiscenens Yngste under ledelse av Hanne Kristoffersen. Hun hadde sammen med Hilde Dahl og deres kursdeltakere satt sammen en forestilling basert på sanger fra mgp-jr. «I samme gate» hadde premiere 30. mai 2015, og ble også spilt 31. mai. Dette ble en stor suksess, og vi skulle gjerne hatt anledning til å se denne forestillingen på nytt ved en senere anledning. Du kan lese mer om forestillingen her, og forhåndsomtalen i Østlands-Posten finner du her.

rakkestutenSommerflørt med Rakkestuten blandakor
Det lokale Rakkestuten Blandakor har gjestet Galeiscenen ved flere anledninger, også i år. Med sin konsert «Sommerflørt» trakk de igjen fullt hus lørdag 6. juni 2015. ØP skrev dette i forkant av konserten, og hadde i papirutgaven omtalen av konserten. Denne kan du laste ned her i pdf format: Utklipp fra ØP 080615. Vi ønsker de glade korsangerne i Rakkestuten med sin dyktige dirigent, Jørn Oden Evertsen, hjertelig velkommen tilbake!

Musikalskolen nyMusikalkurs for barn og ungdom
I uke 27 har det blitt en tradisjon at vi arrangerer sommerkurs for barn i alderen 6-16 år. Tema for kursene har vært musikaler, og fire av disse musikalene dannet musikkgrunnlaget for årets sommerkurs – Annie, Fame, Grease og Hair. Deltakerne fikk være med å forme sin egen musikal i løpet av fire hektiske kursdager, og viste resultatet for nesten full sal den femte kursdagen. Line Fredriksdatter har siden starten vært ansvarlig kursleder, og med seg i år hadde hun Anders Thoresen og Hilde Dahl. På disse kursene er det et maksantall for å sikre kvaliteten for den enkelte deltakeren, og kurset var nesten fulltegnet. Vi håper å kunne fortsette med disse populære sommerkursene.

kk logo-Colour«5me» – dansekunst med KompaniKontra
Dans er ett av kjerneområdene i Galeiscenens underholdning – musikk, dans og teater. Siden KompaniKontra startet, har vi hatt regelmessig kontakt med det driftige dansekompaniet, og var også arena for deres første helaftens danseforestilling «Vingespenn». Denne gangen var det forestillingen 5me om kvinners mangfoldige roller som stod på programmet. Forestillingen hadde fortjent et mye større besøk, og fikk god omtale i pressen og av publikum etter premieren 2. juli 2015. Forestillingen ble også spilt 3.  og 5. juli. I forkant av- og under selve forestillingen, hadde kompaniet med bilder av Kjerringkompaniet. Du kan lese mer om «5me» her. Vi håper å kunne fortsette å presentere dans fra KompaniKontra!

Gimle front web nyProfilbildeTerning 6Ingar Helge Gimles suksessforestilling
Ingar Helge Gimles forestilling «Hei… Jeg trenger litt hjelp her, jeg…» fikk en enorm respons! Allerede før forestillingen var omtalt i pressen, og terningkast 6 var gitt, var alle billettene utsolgt til de to ordinære forestillingene 9. og 10. juli 2015. Det ble lagt ut en ekstra forestilling 11. juli, og også denne ble utsolgt. Dermed var det tvingende nødvendig at den store skuespilleren med sine arrangører Pullman og Thalia Teater måtte returnere til Stavern 1. august for å spille ytterligere to forestillinger. Også disse ble utsolgt. Du kan lese anmeldelsen i Østlands-Posten her.
Galeiscenen er stolt av å ha kunnet presentere denne rause, såre og hysterisk morsomme forestillingen, og ser frem til samarbeid med Thalia teater ved en annen anledning. 

Skagerakkærne nyEn reise fra Jomfruland til Svenner
Med de lokale Skagerakkærne fikk vi bli med på en reise «fra Jomfruland til Svenner» 13. og 14. juli 2015. Visegruppen er husband for «Vise versa», men var altså i år med sin egen forestilling på Galeiscenen. Den maritime forestillingen kledde scenen vår godt, og det var stor interesse for trekløveret, som denne gangen var forsterket med ytterligere to musikere. Du kan lese omtalen i Østlands-Posten her. Dette er også en gruppe vi gjerne ser igjen hos oss!

LouisHaakon Graf Trio, Louis Jacoby og elektropop
Kulturarrangøren Karl Johnny Hanøy inntok Galeiscenen fra 15. til 19. juli 2015 med en solid konsertrekke. Les gjerne omtalen i Østlands-Posten her. Vi fikk fengende funky jazzgroove fra Haakon Graf Trio, hvor dessverre altfor få hadde funnet veien til skuret i vannkanten. Konserten holdt mål i massevis! Deretter fulgte Louis Jacoby med tre konserter. Han fikk god omtale i  Østlands-Posten med terningkast 5, og et begeistret publikum kunne overvære nye viser i ekte Jacobykvalitet. Særlig mye latter ble det av Jacobys nye vise om å føle seg litt gammel. Her var det gjenkjenning på høyt nivå! Lørdag 18. juli var det duket for konserter i sjangeren elektropop. Glenn Main, Argh og Electro Spectre underholdt et litt fåtallig men livlig publikum til sent på kvelden.

Smartine PromobildeTerning 6Miljødetektiven Smartine
Gruppen Scenegal har vist seg som en meget sterk og dyktig sceneaktør gjennom en årrekke. Sist de hadde forestilling hos oss var det med «Vesle-Thor eventyret begynner» for to år siden. 17. juli 2015 var det premiere for Scenegals nye produksjon «Miljødetektiven Smartine og den hemmelige bukta». Dette ble en publikumssuksess, og Hedda Brekke Aronssens musikk og manus høstet terningkast 6 i Østlands-Posten. Anmeldelsen kan du lese her. Forestillingen ble spilt 18. og 19. juli, i tillegg til ekstraforestilling 24. juli.

At ensemblet er energisk, publikumsvennlig og scenemessig meget godt visste vi fra før, og Scenegal innfridde alle forventninger til en fantastisk flott familieforestilling! Måtte det bli en årlig begivenhet å få oppleve Scenegal på Galeiscenen!

Pippi på de sju hav - plakatKino
Den 22. juli 2015 var det for første gang kino på Galeiscenen. Det nystartede «Kino- og konsertkameratene» hadde to prøveforestillinger med «Pippi på de syv hav», og trakk en del folk, til tross for at dette var den fineste sommerdagen på lenge. Galeiscenen er nok først og fremst en arena for levende opptredener fra scenen, men det gikk godt an å supplere med filmvisning, skal vi tro arrangøren og publikummet.

Sommerjam i julinattenSommerjam i julinatten
Vi har lenge ønsket å arrangere en skikkelig jam. Dette ble virkelig fredag 24. juli 2015, og tittelen ble «Sommerjam i julinatten». En rekke musikere hadde tatt med seg instrument, og moderator Nils Mathisen var nærmest oppunder bindingsverket etter hvert som kvelden skred frem. Her var det trøkk i bandet, og flere av gjestene i salen tok turen oppom scenen for å både bidra med sang og spille litt. Lista lå lavt, men kvaliteten var meget høy! Været kunne ikke bevitne at det var en julinatt, men jammen varmet!

Mathisen brothers 2015Mathisen-familien
På bestilling fra Galeiscenen samlet tre brødre Mathisen, en sønn og en kone seg for en helt sjelden konsert på Galeiscenen lørdag 25. juli 2015. «Mathisen Brothers & Wife» ble akkurat den musikalske suksessen vi håpet på! En godt besøkt sal fikk overvære originalmusikk av Nils, Hans og Per Mathisen, samt Olga Konkova. Jørgen Mathisen, sønn av Nils Mathisen, bidro også under konserten. Det er nokså sjeldent at så mange av de musikalsk begavete Mathisen-brødrene opptrer sammen, og med den russiskfødte pianisten Olga Konkova på toppen var dette en opplevelse! Konserten satte et verdig punktum for sommersesongen, før vi altså kjørte en ny runde med Ingar Helge Gimle helgen etter.

Innhegning GaleiscenenEn sommer er over…
Galeiscenen takker publikum, artister, skuespillere, pressen og våre fantastiske medarbeidere og samarbeidspartnere for denne sesongen. Planleggingen av 2016-sesongen er i gang, og vi tar nå i mot forslag til arrangementer fortløpende. Høstens teaterkurs for barn og ungdom  har startet påmeldingen, og begynner i september.

Tusen takk for nå!
Hilsen oss i Galeiscenen.

 

Del gjerne innlegget:

Share on facebook
Facebook

Galeiscenen

Når mennesker med like interesser finner hverandre, enten det er snakk om i jobb, utdanning eller sosiale sammenkomster, kan magiske ting skje. 

#galeiscenen

Følg oss gjerne