MonicaZ vals – 19. juli – kl 20.00

«MonicaZ Vals – en hyllest til Monica Zetterlund»:

Enkel, vacker, öm…

«MonicaZ Vals – en hyllest til MonicaZetterlund» har samlet de absolutte favorittene fra den svenske jazzlegenden Monica Zetterlunds mangslungne karriere, og som strakk seg over 4 tiår. Hun gjorde stor suksess både i Norden og i verden for øvrig; ikke bare som sanger, men også som filmskuespiller, og gjennom teater, cabaret, revy og varietè.

Kvartetten består av Stina Stenerud (vokal), Paul «Palle» Wagnberg (Hammond B3), Eirik Berg Svela (gitar) og Erik Jøkling (trommer). Og en sann hyllest er det! Ikke bare har denne kvartetten funnet sammen på grunn av sine kvaliteter som musikere, men de samles også rundt sin felles fascinasjon for den svenske verdensartisten, som virkelig satte svensk jazz, humor og sceneformidling på kartet.

Kjøp billett.

Stinas nære, varme stemme setter stemningen fra første akkord; ikke bare synger hun med innlevelse og lekenhet; som historieforteller byr hun på små historier og betraktninger, og hennes hjerte for dette stoffet bidrar til å gjøre dette til en helt spesiell opplevelse. Og hun er ikke alene om dette engasjementet: svensken og Hammond B3-magikeren Palle Wagnberg besitter stor kunnskap om Zetterlunds liv og ikke minst låtskriverne og tekstforfatterne som bidro sterkt til hennes suksess.

Palle er perfeksjonist på alle måter og hans alltid inspirerende spillestil og varme lydbilde, gjør denne kvartetten helt unik. Eirik Berg Svela er gitarist og arrangør, og han trakterer sin nydelige Victor Baker-gitar på særdeles smakfullt vis. Han pakker inn melodiene med vare og vakre harmonier med tilsynelatende stor enkelhet og tar akkurat den plassen som dette repertoaret fortjener. Bak trommene sitter den svært rutinerte Erik Jøkling – mannen som sømløst samler det hele. Han har en eventyrlig evne til å lytte til og løfte fram alle de små detaljene, og gjør hver eneste konsert helt unik.

Litt mer om Monica Zetterlund (1937-2005):

«Ett lingonris som satts i cocktailglas», «En blond negress från Värmlands huldraskogar», skrev mangeårig kollega, humorist og tekstforfatter Tage Danielsson om Monica Zetterlund i diktet «Det eviga». Den blonde jenta med den svarte stemmen fant veien fra Hagfors til Paris og New York, og ble en av Sveriges aller største stjerner.

Etter at hun hadde begynt å spille i svenske og danske jazzbands på slutten av 50-tallet, ble hun i 1960-årene verdensberømt gjennom samarbeidet med amerikanske musikere som Thad Jones, Zoot Sims og Bill Evans, og senere også Louis Armstrong, Stan Getz og Quincy Jones. Mange av plateinnspillingene hennes innen jazzsjangeren er blitt stående som historiske klassikere, ikke minst den legendariske platen «Waltz for Debby» (1964) sammen med Bill Evans Trio, som ble en av jazzhistoriens mest kritikerroste jazzplater. Mest folkekjær for oss i Norden ble hun ved egne tolkninger av svenske folkemelodier, jazz på svensk og som skuespiller i filmer og revyer med bl a Hasse & Tage. Hun gjorde seg bemerket med låter som bl. a. «Sakta vi gå genom stan», «Monicas Vals» og «Visa från Utanmyra», og hadde et tett samarbeid med låtskrivere som Evert Taube og Olle Adolphson, samt jazzpianisten Jan Johansson.

I 2017 hadde hun fylt 80 år, men hun gikk dessverre bort på tragisk vis i en brann i 2005. Men musikken hennes lever videre, noe filmen om hennes liv, «Monica Z», beviste gjennom stor suksess høsten 2013.

Media:

Facebook: https://www.facebook.com/MonicaZvals

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCl8DS8TxQJFup8R3k8K6jOw/videos

Promovideo: https://www.youtube.com/watch?v=WNvgftwjIi4

Gröna Små Äpplen: https://www.youtube.com/watch?v=7lOcFcPHttw

Lensene: https://www.youtube.com/watch?v=e9BifTGqz1s

Mer om Monica Zetterlund: https://no.wikipedia.org/wiki/Monica_Zetterlund

Del gjerne innlegget:

Share on facebook
Facebook

Galeiscenen

Når mennesker med like interesser finner hverandre, enten det er snakk om i jobb, utdanning eller sosiale sammenkomster, kan magiske ting skje. 

#galeiscenen

Følg oss gjerne