Arrangør

Galeiscenen
Telefon
45207552
E-post
post@galeiscenen.no
Billetter

Sted

Galeiscenen
Kategori

Mer info

Billetter

Dato

17 jul 2020
Expired!

Tid

19:30

Pris

Kr. 495 + avg.

BETTANITA

Vi har den store gleden av å kunne presentere årets scenefusjon: BETTANITA! To nydelige damer med sine vakre stemmer – kan det bli bedre?

Elisabeth Andreassen, Bettan, har spilt på Galeiscenen før. Det blir et gledelig gjenhør – og denne gangen synger hun sammen med Anita Skorgan! Med seg på scenen har de to ekstremt dyktige musikere: Petter Anthon Næss og Tarjei Nysted.

Den 11. mars tok landet farvel med Jahn Teigen, og dagen etter stengte nesten alt på grunn av koronaviruset. Derfor er det liksom et ekstra sterkt symbol, og så flott at nettopp de to artistene, som stod vår alles Jahn Teigen nær, er med på gjenåpningen av sommerkulturen og scenen vår. Vi gleder oss enormt!

Vi kan nærmest garantere knallgode tolkninger av deres store slagere, det blir humor og glede, men også sanger til ettertanke. – Og Anita og «Bettan» vil naturlig nok hedre hele Norges Jahn Teigen…

 

ELISABETH ANDREASSEN

Når man snakker om Elisabeth Andreassen i Norge og Sverige, holder det å si «Bettan». Alle er på kjælenavn med den populære norsk-svenske artisten. «Bettan» har norske foreldre, men ble født i Sverige – og det var i Sverige hun først gjorde seg bemerket på scenen.

Duoen Chips, som «Bettan» hadde sammen med Kikki Danielsson, ble raskt populære her i Norge også. – Og da Elisabeth vant Melodi Grand Prix-finalen sammen med Hanne Krogh, skrev hun seg for alltid inn i norsk populærhistorie med gullskrift. Siden har det fortsatt å swinge rundt «Bettan», enten hun har kjørt solo eller samarbeidet med artister på begge sider av grensen. Hun har også vunnet Spellemannprisen og Peer Gynt statuetten.

ANITA SKORGAN

I likhet med «Bettan» er Anita Skorgan faktisk født i Gøteborg. Først da hun var syv år flyttet familien til Oslo. Anita har bakgrunn fra NRKs pikekor. Mer overraskende er det kanskje at hun har vært en av landets mest lovende diskoskastere…

Men først og fremst har Anita vært en av våre mest folkekjære og fremtredende artister helt siden midten av 70-tallet. Grand Prix-slagere som «Oliver» og «Casanova» huskes fortsatt, og allerede i 1979 fikk hun sin første spellemannpris. En håndfull år og 20 album senere er det også blitt Kongens fortjenstemedalje og innlemmelse i Rockheims Hall of Fame på den allsidige sangeren, pianisten og låtskriveren.