Søk
Close this search box.

Det startet med Erik Bye

Galeiscenen eksisterer i dag som en kulturinstitusjon nettopp på grunn av Erik Bye. Da Galeiscenens gründere satt sammen i 1999 og diskuterte muligheten for å lage en forestilling basert på tekstene og visene til Kjempen, og presentere denne i et galeiskur fra 1765, visste man ikke at mer enn 20 år senere skulle Galeiscenen fortsatt bestå, og fremstå som «en av distriktets viktigste scener» (sitat Østlands-Posten). 

Erik Byes kulturarv har vært en viktig del av Galeiscenens utvikling, helt fra starten med den første forestillingen «Jeg vet en vind». Forestillingen ble prisbelønt, og gjenoppsatt i 2006. Da vekket den så stor begeistring at alle billettene ble solgt, og NRK1 viste forestillingen i beste sendetid lørdag 5. mai 2007. Det var stor stas.

Vi har mange ganger drøftet muligheten for å sette opp forestillingen en tredje gang – og hvem vet, kanskje det blir en realitet en gang i fremtiden. 

Siden Erik Bye er så viktig for oss, er det svært viktig at den som skal få presentere  materiale fra den store kunstneren på vår scene gjør det med den største ærbødighet og respekt. Benny Borg er en artist vi stoler på i så måte. Han har vist utallige ganger at han mestrer det kunststykket å gå inn i ulike store artisters skattekammer, og gjøre dem levende med sin formidlingsevne og musikalitet.

Vi har opplevd Benny Borg hos oss før, den gang som Elvis Presley, men onsdag 21. juli 2021 kommer altså Benny Borg tilbake med forestillingen «ERIK BYE – av og med Benny Borg». Vi gleder oss stort over at Erik Byes tekster nok en gang skal spres utover 250 år gamle tømmervegger, og treffe vårt kjære publikum rett i hjertet. 

Billetter fås kjøpt på Ticketmaster

Hjertelig velkommen!

Del gjerne innlegget:

Facebook

Galeiscenen

Når mennesker med like interesser finner hverandre, enten det er snakk om i jobb, utdanning eller sosiale sammenkomster, kan magiske ting skje. 

#galeiscenen

Følg oss gjerne